Cateva sfaturi utile…cu drag 😊 By Amalia-Simona Mark-Bob

Așa cum spunea celebrul designer vestimentar Calvin Klein : “Cel mai bine este să arăți natural, dar pentru asta ai nevoie de machiaj.”
Având în vedere această maximă, consider că machiajul de zi trebuie să fie accesoriul permanent al unei femei. Acesta denotă grijă față de felul în care arăți dar îți conferă și un plus de eleganță.
Machiajul de zi trebuie să fie unul rezistent, să ascundă într-un mod delicat imperfecțiunile tenului ( pete pigmentare, pete roșii, acnee) fără să încarce tenul, dar conferindu-i prospețime și luminozitate.
Fondul de ten e important să fie unul cu o textură lejeră pentru a nu da impresia de mască, dar să conțină particule iluminatoare.
Pentru machiajul ochilor prefer o paleta cromatica de culori și nuanțe neutre (bej, ivoire, krem, maro,kaki…) iar pentru un plus de strălucire se poate opta pentru folosirea unor farduri satinate (aplicate pe pleoapa superioară, interiorul ochiului și arcadă).
Eyeliner-ul are și el un loc aparte, dar e de preferat să nu fie aplicat pe linia apei (conjunctiva inferioară sau în colțul intern, deoarece nu are rezistență pe tot parcursul zilei și va migra din locul în care a fost aplicat, arătând inestetic).
Rujul este și el un element esențial într-un machiaj, iar pentru un machiaj de zi le recomand clientelor rujuri mate sau cremoase ( în funcție de preferință) având nuanțe naturale – roz, plămâniu, corai, nude sau doar glosuri cu ușoară tentă de culoare.
Prin urmare, indiferent ce alegi pentru un machiaj de zi, sfatul meu este să ai în vedere un rezultat care să confere tenului tău un aspect sănătos, fresh și glowy.


Amalia-Simona Mark-Bob

Retour haut de page